DEKORATŐR
ÉS KIRAKATRENDEZŐ KÉPZÉS
H-1097 Budapest, Illatos út 2-4.
Tel.: 280-6388, 282-6645, 282-6643
dekoratoriskola@gmail.com
FELVÉTELI

SZAKOK
DEKORATŐR
GRAFIKUS
FESTŐ
SZOBRÁSZ

Általános felvételi tájékoztató

Az itt folyó érettségi utáni szakmai végzettséget adó (OKJ) képzések országos beiskolázásúak. A tanulók az érettségi után két tanév alatt, nappali rendszerű képzésben készülnek fel a szakmai vizsgára.
A négy félévben az oktatás heti 37 óra, naponta 7 óra átlag tanórával.
Az intézménnyel tanulói jogviszonyban álló fiatalok számára az első szakma tanulása és a szakmai vizsga is ingyenes. A második szakma megszerzése, vagy a 21. életév betöltése esetén azonban térítési díjat kell fizetni.

A felvételre jelentkezés feltételei:
- Szeptember 1-ig érettségivel befejezett középiskolai tanulmányok.
- Kitöltött jelentkezési lap egy darab felbélyegzett válaszborítékkal együtt az iskola titkárságán leadva, vagy elküldve. A jalentkezési lap letölthető honlapunkról. Illetve az iskola titkárságán szerezhető be személyesen vagy megcímzett és felbélyegzett válaszborítékkal kérhető.
- A jelentkezés a létszám betöltéséig folyamatos.

A felvételi vizsga egy napos.

A dekoratőr szak felvételi vizsga tárgya:

Rajz: 2 óra – csendélet látvány utáni perspektivikus szabadkézi rajza
Tervezés: 2 óra – a kompozíciós készséget, színérzéket, ötletgazdagságot, szín világot, a gondolatot, a léptékhelyességet vizsgálja. Tárgy, ill. cselekvő alak emlékezetből való megjelenítése.

A felvételi vizsgán minden feladatot 2–3 szaktanár bírál el, ennek alapján javasol a felvételi vizsgabizottság.

Képzési költségek:

- Az iskola nappali tagozata állami finanszírozású, tehát ingyenes – azoknak, akik még nem töltötték be a 21. életévüket, és ez nem a második szakmájuk.
A szakma meglehetősen eszköz- és anyagigényes; a különböző szaktantárgyakhoz a felszerelést önállóan kell beszerezni. Ennek listáját a felvételt nyertek a szaktanároktól kapják meg.

Ezt a honlapot a Dekoratőr Szakma Jövőjéért Alapítvány működteti.