DEKORATŐR
ÉS KIRAKATRENDEZŐ KÉPZÉS
H-1097 Budapest, Illatos út 2-4.
Tel.: 280-6388, 282-6645, 282-6643
dekoratoriskola@gmail.com
KÉPZÉSRŐL

SZAKOK
DEKORATŐR
GRAFIKUS
FESTŐ
SZOBRÁSZ

ÉRETTSÉGI UTÁNI KÉPZÉS

Az érettségi utáni képzés a legjobb lehetőség arra, hogy a gimnáziumi, vagy szakközépiskolai évek után az állam által finanszírozott keretek között művészeti szakmai képzésben részesüljenek a fiatalok. Egyszerre kapnak esélyt a munkaerőpiacon való elhelyezkedésre, valamint kiváló lépcsőfok a művészeti és egyéb felső-oktatás felé. Intézményünkben történő továbbtanulás egyik fontos előnye, hogy 21. életév alatt nincs tandíj.
Az érettségi utáni szakmai képzés lehetőségét még mindig kevés tanuló ismeri, sokan nincsenek tisztában azzal, hogy az érettségi után, a 21. életév betöltéséig tandíjmentesen szerezhető meg egy szakmai képesítés.
Nem mindegy, hogy ezzel a lehetőséggel élő fiatal milyen minőségű képzőhelyet és képzést választ. E tekintetben iskolánk az ország egyik legmagasabb színvonalú szakmai képzését biztosítja kiváló felkészültségű művésztanárainak köszönhetően.
Felvételi jelentkezési űrlap letölthető itt.

Dekoratőr képzés


A nagy múltú Dekoratőr Iskola képzése.
Az összevont iskola változatlan feltételekkel és minőségben várja a jelentkezőket.
Ennek köszönhetően a dekoratőr képzés mind a munkaerőpiac, mind a felsőoktatási továbbtanulás tekintetében az ország legsikeresebb képzése. Az elmúlt ötven év dekoratőr képzéséből indult az ország képző- és iparművészeinek jelentős hányada, valamint a munkaerőpiac szinte minden szegmensében megtalálhatóak a Dekoratőr Iskolában végzettek.
A tanuló ugyanazt a rajz, művészettörténet, ábrázoló geometria, kreatív tervezés tantárgyakból álló művészeti alapképzést kapja, mint az összes többi művészeti szakma képzése. Emellett sajátítható el az a sokrétű ismeretanyag, ami a dekoratőr tevékenységét jelenti. Valójában minden ehhez a szakmához tartozik, ami vizuális eszközökkel segíti bizonyos kereskedelmi, vagy szellemi termékek, rendezvények reklámját, tervezését, szervezését, kivitelezését, díszítését. Galériák, bemutató termek, kiállítási standok, rendezvények, nagy áruházak, és kis üzletek portáljai, mind a dekoratőr díszítő feladatai közé tartozik. Ugyanakkor a tanulmányok során foglalkozunk stílustervezéssel (stylist), enteriőr berendezéssel, rendezvény dekorációval, terítés és egyéb fotó designer munkákkal, egyszóval mindennel, ami a divattal, a stílussal, a megjelenéssel kapcsolatos. Azért töretlenül népszerű évtizedek óta a dekoratőr képzés, mert minden más művészeti képzésnél szélesebb látókörű ismereteket ad, ennél fogva nagyobbak az elhelyezkedési esélyek, és a felsőoktatási felvételikhez is ugyanolyan előkészítést biztosít, mint mások. Jók a kapcsolatok a nagy kereskedelmi cégekkel, és emellett a művészeti egyetemekkel is. Tanáraink a Képzőművészeti Egyetem gyakorlatvezető tanárai.

Grafikus – tervező grafikus képzés

Érettségi utáni kétéves képzés keretében indítjuk a szakot, amely az élvonalbeli eszközparknak (Macinthos és PC stúdiók) és kiváló grafikus tanárainknak köszönhetően az egyik legkeresettebb képzésünk. A tanuló a rajz, művészettörténet, ábrázoló geometria, kreatív tervezés tantárgyakból álló művészeti alapképzés mellett kiemelten magas óraszámban sajátítja el a tervező grafikai ismereteket. Szoftverismereti alapozás Photoshop, Corel, Quark, Freehand, Illusztrator pogramok megismerését célozza. Tipografiai ismeretek a szabadkézi betűírástól a számítógépes betűhasználatig, tervezésig tart. A legnagyobb rész a grafikai tervezési ismereteket jelenti, ahol szabadkézi tervezési alapismeretektől a számítógépes tervezésig terjed az oktatás. Hálózati rendszerben működő PC és Macinthos stúdiók adnak lehetőséget mindkét rendszer megtanulására.

A szakképzés szerkezetátalakításával összefüggésben 2007 nyarán két nagy múltú művészeti iskola, a Kézműipari Szakközépiskola és Szakiskola a Dekoratőr Iskolával egyesült. A dekoratőr kirakatrendező képzés tehát nem szűnt meg, hanem ugyanolyan magas színvonalon, változatlan feltételekkel várja a szakma iránt érdeklődő érettségizett fiatalokat.
2008 május elsejétől hivatalosan már új nevet használunk. A Kézműipari Szakközépiskola és Szakiskola, valamint a Dekoratőr Iskola egyesítéséből jött létre a Jaschik Álmos Művészeti Szakközépiskola. Ez az iskola jelenleg a Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola mellett a régió legnagyobb művészeti központja.

ÉRETTSÉGI ELŐTTI KÉPZÉS

Az érettségi előtt a középiskolával párhuzamos képzésre jelentkezhetnek a diákok iskolánkban. Immár negyedik éve indítunk így képzést a 9. évfolyamon, nagy sikerrel. Bővebben az általános tájékoztatóban, itt. >>


Ezt a honlapot a Dekoratőr Szakma Jövőjéért Alapítvány működteti.